Overzicht Camperpark Urk
home   /   vragen

Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over:

Verblijf Terreininformatie Algemene informatie Faciliteiten

Verblijf

Vanaf hoe laat kan ik inchecken? 
U kunt het jaar rond inchecken op Camperplaats Urk via de incheckzuil of de AanUit app. De slagboom is open van 00.00 uur tot 24.00 uur

Tot hoe laat kan ik uitchecken? 
U kunt het Camperpark verlaten tussen 00.00 uur tot 24.00 uur
De overnachting is per 24 uur. Bijvoorbeeld: u checkt in om 15.00 uur, dan kunt u uitchecken tot 15.00 uur.

Is er nog een maximum aan aantal dagen?
Nee, u mag blijven zo lang u wilt.

Hoe werkt AanUit.net?
Met AanUit.net kunt u eenvoudig uw verblijf en elektriciteit aanzetten. Meld u gratis aan. Zet daarna uw verblijf en stroom aan. De parkeervakken hebben net zoals de stroompunten van AanUit.net een uniek vijf-cijferig nummer of locatie naam. Met het ingeven van dit nummer of locatie naam activeert u uw verblijf en de daarmee samenhangende kosten. Deze kosten worden maandelijks gefactureerd.

Is het mogelijk om een plaats te reserveren?
Op het camperpark is het niet mogelijk een plaats te reserveren. Indien u de Aan/Uit app heeft, kunt u zien hoeveel plaatsen elektra gebruiken; dat geeft een goede indicatie of er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn, waarna u gerust kunt aankomen.


Terreininformatie

Kan ik mijn hond meenemen tijdens mijn verblijf?
Ja, u mag uw hond meenemen. Honden moeten wel aangelijnd zijn en mogen alleen buiten het terrein worden uitgelaten. Zorgt u er voor een opruimschepje en zakje bij u te hebben? Honden mogen uiteraard niet in het zwembad, speeltuin of sanitair gebouw komen.

Hoe groot is mijn camperplaats?
De camperplaatsen zijn allen ca. 4 meter breed met een aangrenzende groenstrook voor uw stoeltje of privacy. De plaatsen schelen onderling van diepte van ca. 8 tot ca. 10 meter. Een camper met trailer is niet toegestaan. Een camper met klein aanhangwagentje wel.

Zijn barbecues toegestaan?
Barbecueën met houtskool/briketten is alleen toegestaan indien u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Gebruik een veilige barbecue, houdt brandblusmiddelen bij de hand en gebruik geen spiritus maar aanmaakblokjes. Vuurkorven zijn toegestaan met dezelfde condities en mogen geen overlast veroorzaken tijdens gebruik (denk aan spatvrij hout, een metalen plaat onder de vuurkorf tegen verbrand gras enz.)

Hoeveel ampère elektra hebben de camperplaatsen?
Alle camperplaatsen beschikken over 16 ampère elektra.

Wat voor materiaal mag ik onder mijn luifel leggen?
Alles is toegestaan onder uw luifel, echter onze voorkeur gaat uit naar een geperforeerde rubbermat.

Mag ik een bijzettent naast de camper neerzetten?
Helaas is een bijzettent hier niet toegestaan. Tijdens het kampeerseizoen verzoeken wij u dan een camperplaats op de camping uit te zoeken; hier is het wel toegestaan (tegen een kleine vergoeding).

Algemene informatie

Is er een wasmachine, droger en centrifuge op de camping?
De camping beschikt over een wasserette. Deze is in het hoofd sanitair gebouw. Het gebruik van de wasmachine kost €5,00, inclusief wasmiddel. De droogmachine kost €3,00. Er is geen centrifuge op de camping. Gebruik van de wasserette is door middel van een betaalautomaat. Om bij de wasserette te komen heeft u een toegangspas nodig. Deze is verkrijgbaar op de receptie (tijdens openingstijden) tegen betaling van een borg (€ 5,00). Bij inlevering krijgt u de borg weer terug.

Heeft Camperpark Urk faciliteiten voor minder valide mensen?
Tijdens het campingseizoen (april t/m september) kunt u gebruik maken van hoofd sanitair gebouw op het nabij gelegen Vakantiepark Urkerbos. Hier is een toilet met toiletbeugels aanwezig. Tevens is er ook een familiedouche met krukje. Deze is ook te gebruiken voor minder valide gasten.

Kan ik boodschappen doen op bij Camperpark Urk?
Tijdens het campingseizoen (april t/m september) kunt u gebruik maken van de mini-winkel aanwezig in de receptie op het nabij gelegen Vakantiepark Urkerbos. Hier kunt u kleine (vergeten) artikelen vinden, kampeerartikelen en de krant kopen, en gasflessen wisselen. Elke ochtend (ook alleen tijdens het seizoen) is het mogelijk om bij de receptie afgebakken broodjes af te halen. Deze dient u de avond van te voren te bestellen.

De dichtstbijzijnde supermarkt (Jumbo) is 2,5 km hiervandaan.

Worden er ook fietsen verhuurd op de Camperpark Urk?
Tijdens het campingseizoen (april t/m september) kunt u voor één of meerdere dagen fietsen huren (vanaf € 10,00 per dag) op het nabij gelegen Vakantiepark Urkerbos. Er zijn maar een beperkt aantal fietsen te huur, dus reserveren is aan te raden.

Heeft Camperpark Urk ook fiets- en wandelroutes?
Bij de receptie van het nabij gelegen Vakantiepark Urkerbos zijn tijdens het campingseizoen (april t/m september) diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen. Tevens kunt u hier ook de fietsknooppuntenkaart van de Noordoostpolder verkrijgen.

Is er op Camperpark Urk ook WIFI?
Wij beschikken over draadloos internet. Het internet op de camping is zogenaamde ‘Camping WiFi’. Dat betekent dat het internet is voor vakantiegebruik; een vakantiefoto sturen naar familie via WhatsApp of Facebook lukt dan ook prima. Films downloaden en HD livestreams kijken gaat helaas niet. Gebruik van wifi-versterkers is niet toegestaan; hiermee dupeert u andere gasten.

Is douchen en (warm) water gratis?
Nee het is niet gratis, Douchen kost €0,50. Maar we hebben een nieuw douche gebouw zodat u het gehele jaar kunt douchen. Mocht het tijdens het hoogseizoen druk zijn, kunt u een douchekaartje ophalen bij de receptie (borg 5 euro), om te douchen in één van beide toiletgebouwen op de camping.

Wanneer is de Camperpark Urk geopend?
Camperpark Urk is het gehele jaar geopend.

Is het ook mogelijk om met een caravan op het camperpark te staan ?
In de winterperiode zijn er voldoende plaatsen beschikbaar op het camperpark. Het is dus geen enkel probleem, als u twee plaatsen bezet (één voor de caravan en één voor de auto). U hoeft maar 1 ticket te kopen.
   

Faciliteiten

Is de receptie van Vakantiepark Urkerbos dagelijks geopend?
In het hoogseizoen is de receptie dagelijks geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur met een middagpauze van 12.30 tot 14.00 uur. Op zondag is de receptie gesloten om 17.30 uur. In het voor- en naseizoen is de receptie dagelijks geopend van 8.30 tot 17.30 uur met ook een middagpauze van 12.30 tot 14.00 uur.

Wat zijn de openingstijden van het eetcafé en snackcorner op Vakantiepark Urkerbos?
In de weekenden en vakanties is het eetcafé en de snackcorner geopend vanaf 12.00 uur tot 21.00 uur. Openingstijden kunnen veranderen, voor actuele openingstijden kijkt u op de borden. In het laagseizoen is de horeca door de weeks niet geopend. In de winterperiode is de horeca helemaal gesloten.